APPARTEMENT SFINX IN HUIZEN

SFINX APPARTEMENT 

Ontwerp en realisatie van een interieurontwerp voor een appartement Sfinx met twee verdiepingen in een van de ‘Sfinxen’ in Huizen. (Neutelings Riedijk architecten).

UITZICHT

Klein luxe appartement voor twee personen. De opdrachtgever wilde graag een interieurontwerp voor zijn appartement met fenomenaal buitenzicht. Al snel werd duidelijk dat alles in het teken moest staan van het spectaculaire steeds wisselende uitzicht op het Gooimeer. Alle gemaakte keuzes maken het uitzicht nog bijzonderder.

Om dit te bereiken zijn de vóór het uitzicht geplaatste hekken verwijderd en vervangen door wat subtielere lage muurtjes. Deze muurtjes onttrekken de verwarming aan het oog en garanderen een zekere afstand tot het glas. Om de binnenruimte te optimaliseren zijn de glazen wanden die een inpandige loggia vormden verwijderd. Deze stonden meer in de weg van het uitzicht dan dat ze het verbijzonderden. Bovendien zorgde deze ingreep ervoor dat er meer ruimte ontstond voor een lekkere lange tafel. Ook zijn er zuiltjes opgenomen in het plan om de beste plaats voor de geluidsboxen te waarborgen.

GEWIJZIGDE PLATTEGROND

De trap tussen de twee verdiepingen zat in een donkere hoek zonder daglicht. Ook hier is het hek verwijderd om plaats te maken voor een wand met opgenomen lichtsleuven die voor goed licht bij de trap zorgen.

Het standaard opgenomen lichtpunt zat door alle ingrepen niet meer op de goede plek. Door het plafond deels te verlagen en te voorzien van drie dimbare Guzzini lampen kon het licht versleept worden naar de ideale plek.

KEUKEN

De keuken met het vrijhangende aanrechtblok en de vrijstaande kast met sterk afgeronde hoeken is op maat gemaakt. Hij is uitgevoerd in spuitwerk en warm notenhout. De zebrahouten vloer zorgt voor een warme sfeer en contrasteert mooi met het strakke stucwerk.

Project: Appartement in Huizen
Bouwjaar & realisatie: 2005
Fotografie: Leo de Jonge