ZOLDERVERDIEPING EENGEZINSWONING BREDA

VERBOUWING EN RESTYLING VAN EEN ZOLDER

Met een klein budget is in een eengezinswoning de zolderverdieping helemaal gerestyled. Er zijn geen wanden gezet om de ruimte zoveel mogelijk open gelaten. Onder de schuine kanten is de beschikbare ruimte optimaal benut door kastruimte. De kasten hebben schuifdeurtjes.

LICHT

De ruimte moest zo licht en open mogelijk blijven. Daarom is, op de houten balken na, alles wit geschilderd. Verder zijn er twee grote Velux-ramen geplaatst die met de rolgordijnen voor een diffuus licht zorgen. Op de plaats van de (slaap)bank en bij het (lig)bad is dimbare verlichting ingebouwd. De grote variant van Random Light van Moooi vult de open ruimte en zorgt voor een goeie sfeerverlichting.

SCHEIDING

Twee lage muurtjes scheiden de ruimte in een ‘droge’ en een ‘natte’ ruimte. Aan de ene kant de zithoek met slaapbak die als logeerbed fungeert en kastruimte. Aan de andere kant de hoek waar wasmachine en ligbad gesitueerd zijn. De gehele vloer is betegeld met grijze tegels.

LIGBAD

De badkamer op de bovenverdieping was te klein voor een ligbad. Daarom is er op de zolderverdieping een ruimte een ruim rechthoekig ligbad met handdouche geplaatst onder het schuine dak. Door de dimbare verlichting rondom kan dit een heerlijke relaxplek zijn.

Project: ontwerp en realisatie
Bouwjaar & realisatie: 2006
Fotografie: Leo de Jonge