KEUKEN EN WOONKAMER HOOGEZAND

INDELING

Ontwerp en realisatie van de benedenverdieping van een woning in Hoogezand. Naar aanleiding van een briefing en een ‘vlekkenplan’ bleek de woning op dat moment een verkeerde indeling te hebben. Met koken als hobby moest de nadruk liggen op de (woon)keuken omdat men daar de meeste tijd doorbracht. Na een ingrijpende verbouwing konden de bewoners beschikken over een prachtige woonkeuken met een spectaculair kookeiland in een brugconstructie.

KOOKEILAND

Het kookeiland fungeert als ontmoetingsplaats en neemt een centrale plek in. Door de hoogte van het werkblad is het een fijne werkruimte geworden om te koken. Het kookeiland dient ook als bar. Er zijn een aantal mooie barkrukken geplaatst, waarmee direct een gezellig hoekje gecreëerd is om wat te drinken, bij te kletsen of een hapje te eten. Als contrast met de donker grijze HPL-platen die voor de keukenkasten gebruikt zijn is warm notenhout gekozen.

ZITHOEK

Aan de andere kant van de kamer is een knusse zithoek met een grote hoekbank gemaakt om lekker te luieren, TV te kijken en muziek te luisteren. De drie meter lange op maat gemaakte eettafel van notenhout biedt plaats aan een groot gezelschap.

TV MEUBEL

Het TV meubel is op gemaakt en herbergt naast de flatscreen TV ook de audioapparatuur en opbergruimte voor CD’s en DVD’s. Het meubel zorgt door de plaatsing midden in de kamer voor een natuurlijke afscheiding tussen zithoek en eettafel.

Project: Keuken & woonkamer Hoogezand
Bouwjaar & realisatie: 2007
Fotografie: Ronald van Beek