RENOVATIE EN UITBREIDING VAN EEN VRIJSTAAND HUIS IN WOUW

RENOVATIE

Aan de renovatie van dit riante vrijstaande huis in Wouw is goed te zien dat Leonardus al direct vanaf het begin bij de plannen betrokken was. De heldere plattegrond is opgebouwd rondom diverse zichtlijnen, waardoor in- en exterieur een mooie eenheid vormen.

UITBREIDING

Deze jaren ’60 woning in Wouw is uitgebreid met een keuken en woonkamer. Het van oorsprong erg hokkerige huis is constructief veranderd en uitgebroken. Mede daardoor levert de verbouwing ruimte op voor een kantoor beneden en grotere slaapkamers boven. Alle kozijnen beneden zijn vervangen door onzichtbare kozijnen en voorzien van strakke hoge deuren.

AANBOUW VRIJSTAAND HUIS

De oude aanbouw was te laag, in slechte conditie en is afgebroken. De nieuwe aanbouw van het vrijstaande huis is voorzien van wit stucwerk en de originele gele bakstenen zijn geschilderd in een lichte keimlaag. De entree en garagedeuren, die uitgevoerd zijn in vergrijsd frake noir, vormen één geheel en gaan naadloos in elkaar over.

KEUKEN

Ook de keuken is compleet nieuw ontworpen en op maat gemaakt door een meubelmaker. Alle apparatuur is ingebouwd. De deur naar de bijkeuken/garage is opgenomen in de kastenwand. Het werkeiland is uitgevoerd in licht vergrijsd eiken met een solid surface naadloos werkblad dat zwevend op het barmeubel lijkt te liggen.

BOVENVERDIEPING EN BADKAMER

De bovenverdieping is ingrijpend veranderd om plaats te bieden aan twee slaapkamers en een badkamer. Voor de badkamer is ook een nieuw ontwerp gemaakt. In nauwe samenwerking met een meubelmaker is dit tot op de millimeter op maat gemaakt. De wasbak is uitgevoerd in wit solid surface materiaal en licht vergrijsd eiken dat als thema door de hele woning terug komt. Ook de trap en alle kastdeuren zijn in dit hout uitgevoerd.

SAMENWERKING

Voor deze renovatie zijn alle keuzes goed overwogen. Omdat er door een eerdere samenwerking met de opdrachtgever veel vertrouwen was zijn alle materialen, kleuren en lichtplan volledig op elkaar afgestemd. Daardoor is een uitgebalanceerd, open huis ontstaan waarin alles klopt. Een mooi resultaat van een goeie samenwerking tussen opdrachtgever, interieurarchitect en uitvoerders.

Project: Advies, ontwerp en bouwbegeleiding
Bouwjaar & realisatie: 2018
Fotografie: Leo de Jonge