AANBOUW IN BREDA

VERGROTING WOONHUIS

De wens van de klant was om de benedenverdieping van het woonhuis te vergroten door middel van een aanbouw met daarin opgenomen een nieuwe keuken. Het bestaande huis had geen achteringang, maar wel een garage en diepe grote tuin met veel groen. Dus ieder jaar veel tuinafval dat allemaal door de poort naar de straat moet.

BIJZONDERE AANBOUW

Er is een bijzonder ontwerp gemaakt voor een lange aanbouw die voornamelijk langs de zijkant van het perceel is gebouwd. Niet tradiotioneel direct aan het huis vast. De garage kon blijven staan, maar deze is uitgebreid met een keuken en een tuinkamer. Alles werd verbonden door een lange gang die aansluit op het woonhuis. De bereikbaarheid van de nieuwe keuken is optimaal. En de bewoners kunnen nog steeds genieten van de diepe zichtlijnen in hun tuin. De deur tussen keuken en woonhuis is zo goed als onzichtbaar weggewerkt.

OPLOSSING

Het bestaande huis had veel mooie details zoals de mooie dubbele rand in het balkon aan de achterzijde. Deze rand is naadloos omgezet en als hoogtemaat gehandhaafd in de nieuwe aanbouw. De aanbouw bevat bovendien een fijne overkapping voor zon en regen met een kachel en een berging voor tuingereedschap.

Vaak genereert ‘het probleem’ ook de oplossing. Door de schuifpui en de brede achterdeur recht tegenover elkaar te plaatsen ontstond een doorgang van de tuin naar de straat die groot genoeg is voor een klein karretje. Daarmee werd het ‘probleem tuinafval’ opgelost.

Samenwerking met: Paul de Bruijn Planadvies en ontwerp
Project:
Aanbouw met keuken in Breda
Bouwjaar & realisatie: 2021
Fotografie: Leo de Jonge