DRIVE-IN WONING IN TILBURG

DRIVE-IN WONING

Ontwerp en realisatie van het interieur van een drive-in woning in Tilburg. ( Architect: J. de Brouwer; Bedaux de Brouwer Architecten )

VIDE

De drive-in woning was voorzien van een grote vide die de verdieping liet baden in licht. De vorige eigenaar benutte dit prachtig invallende licht eigenlijk niet of nauwelijks. Ook het vrije uitzicht over het landschap werd belemmerd door te zware gordijnen en andere obstakels. Daarnaast viel het interieur wat ‘uit elkaar’ door vele kleine elkaar beconcurrerende design elementen.

KLEINE INGREPEN

Met enkele eenvoudige ingrepen was dit relatief makkelijk op te lossen. Enkele losse schappen op de hoge muur van de vide trekken de blik van de toeschouwer omhoog naar de nok. Deze schappen zijn gemaakt van massief eikenhout. Bovendien gaan ze naadloos over in een lang wandmeubel met dichte kastruimte. Dit meubel van wit spuitwerk is daarmee het hart van de kamer geworden. Het spannende meubel eindigt in een spectaculair, maar liefst 2.50 meter, vrijhangend tafelblad. Dit werd mogelijk gemaakt door een relatief eenvoudige stalen onderconstructie. Ook de tafel is gemaakt van gefineerd eikenhout.

BESTAANDE VLOER

De bestaande vloer is blijven liggen. Deze vloer van granulaat was nog in goede conditie. Dit leverde wel een belangrijke besparing in het budget op.

Project: Drive-in woning in Tilburg
Bouwjaar & realisatie: 2006
Fotografie: Leo de Jonge