TRANSFORMATIE VAN EEN VILLA IN HOOGERHEIDE

BEGANE GROND VILLA

Een villa met een gedateerde keuken en een zelden gebruikte eetkamer, gescheiden door een gang met toilet. De benedenverdieping was een doorn in het oog van de klanten, waarvan één een enthousiaste hobbykok is. Ze wilden een complete transformatie van de begane grond van hun villa. Er lag een duidelijke opdracht: dit moest een ruimte worden waar koken een feestje is en waar alle ruimtes naadloos in elkaar overgaan.

ÉÉN RUIMTE

Om dit te kunnen realiseren moesten er muren worden gesloopt. Zo ontstond er een indrukwekkende grote ruimte met een warme sfeer. Het middelpunt van de keuken is een prachtig kookeiland met veel opbergruimte. De keukenapparatuur is van topklasse, met veel verschillende accessoires zoals een wijnkoelkast, oven, stoomoven en een handige quooker.

Het eetgedeelte is voorzien van een op maat gemaakte tafel en buffetkast. Hier is ook een slim geïntegreerde tv gehangen die, ook als hij uitstaat, dienst doet als stijlvol schilderij. In de woonkamer werd de traditionele haard vervangen voor een gesloten gashaard met daarnaast een drankenkast.

GANG

De verbindende gang kreeg een eigentijdse uitstraling waar toilet, garderobe en meterkast slim zijn weggewerkt achter de kastdeuren met opbergruimte. Alles is ontworpen met oog voor detail en functionaliteit.

Tranformatie compleet. Van gescheiden ruimtes naar een naadloos geheel met een keuken als kloppend hart van het huis!

Samenwerking met: Paul de Bruijn – Planadvies en Ontwerp
Bouwjaar & realisatie: 2023
Fotografie: Leo de Jonge