BOVENVERDIEPING
EENGEZINSWONING IN BREDA

VERBOUWING EN RESTYLING

Een bovenverdieping van een eengezinswoning werd verbouwd. Daardoor ontstond plattegrond met een ruime brede overloop, drie slaapkamers, een open badkamer en ruimte voor dichte op-maat-gemaakte kasten. 

OVERLOOP EENGEZINSWONING

Een deel van de oorspronkelijke grootste slaapkamer werd onderdeel van een ruimere overloop. Er liggen ‘leistenen’ grijze tegels op de vloer van de hele tussenverdieping en er is veel ruimte voor dichte kasten. Daardoor is het een prettige open doorgangsruimte geworden.

OPBOUW

Door een opbouw op de garage te plaatsen werd de woning uitgebreid met een extra slaapkamer. Deze nieuwe slaapkamer heeft schuine plafonds met inbouwspots en een groot Veluxraam dat veel licht geeft.

BADKAMER

De kleine badkamer werd veel praktischer ingericht. Door in de buitenmuur een smal raam te plaatsen werd er eerst meer daglicht binnen gelaten. Verder kwam er een brede op maat gemaakte Corian wasbak met twee RVS kranen. Met daarboven een grote spiegel met spiegelverwarming van muur tot muur. Ten slotte heeft de open badkamer een laag muurtje als afscheiding voor het toilet en de inloopdouche. De ernaast gelegen inbouwkast heeft ruimte voor handdoeken en toiletartikelen.

Project: Bovenverdieping eengezinswoning Breda
Bouwjaar & realisatie: 2006/2007
Fotografie: Leo de Jonge