MAKE-OVER EN AANBOUW KAPSALON IN ULVENHOUT

RESTYLING

De kapsalon Schraven Hairdesigners kreeg een grondige re-styling en modernisering door een spraakmakende verbouwing. De plattegrond is flink gewijzigd. Er was vraag naar meer werkplekken en meer plaats in het bestaande pand. Door een nieuwe aanbouw aan de bestaande bouw te plaatsen is er flink meer ruimte gecreëerd.

AANBOUW

Kenmerkend voor de nieuwe aanbouw is het vele daglicht. Het zicht vanuit de kapsalon is sterk naar buiten gericht, met zicht  op de weelderige tuin. De binnenkant is naar buiten, op de natuur gericht. Het onderliggende concept voor de tuin is vormsnoeien. Zo is er een sterke overeenkomst tussen het knippen binnen en het snoeien buiten.

NATUUR

Het groen van de hagen in de tuin vinden we terug in het verwengedeelte van de kapsalon: de was-stoelen met massagefunctie. Verder komt de natuur naar binnen in de vorm van de lange tafel van plataanhout gemaakt van één grote boomstamschijf. Het plataanhout vinden we verder terug in het logo van schwarzkopf in de acht meter lange sierlijst.

BELEVING

In de kapsalon is rekening gehouden met het organiseren van happenings en demonstraties. Ook hierin speelt de aangrenzende tuin en de buitenbeleving een grote rol.

HERENAFDELING

Ook de herenafdeling heeft een upgrade gekregen en doet denken aan een Italiaanse barbershop. De grote visual van werklui die lunchen op grote hoogte in New York werkt sterk sfeerverhogend. Ook hier vinden we het ruwe plataanhout terug. 


Bouwjaar & realisatie: 2016
Fotografie: Get in the Picture Bedrijfsfotografie
Samen met: Paul de Bruijn – Planadvies en Ontwerp