TRANSFORMATIE FIETSENWINKEL NAAR NOTARISKANTOOR

TRANSFORMATIE

Een onder architectuur gebouwde fietsenwinkel met werkplaats op een prominente plaats in Breda ging verhuizen en bleek de gedroomde locatie voor Seydlitz Notarissen. Geen eenvoudige opdracht. De tegenstellingen van staal, stuc, warm hout en zachte akoestische  gordijnen pakte erg goed uit en heeft een bijzonder en werkbaar kantoor opgeleverd. Ook de niveauverschillen bij de entree hebben hun eigen oplossingen gegenereerd waardoor een in het oog springende balie is ontstaan.

WIJZIGINGEN

Voordat een fietsenwinkel is getransformeerd naar een notariskantoor moesten er nogal wat zaken de revue passeren. De installatie, verwarming, koeling, akoestiek enzovoorts moesten ingrijpend veranderd worden. Het industriële karakter van het gebouw aan de binnenzijde moest ook overeind blijven.

LOGO

Het bestaande logo heeft een driedimensionale vertaling gekregen die op meerdere plekken in het gebouw terugkomt. Ook de kleur oranje van het logo is overal in het gebouw terug te vinden. De bestaande meubels zijn opgewaardeerd met akoestische schermen en hergebruikt.


Bouwjaar & realisatie: 2020
Fotografie: Leo de Jonge
Samenwerking met: Paul de Bruijn – Planadvies en Ontwerp