LOUNGERUIMTE IN BREDA

INRICHTING VAN EEN VOORMALIGE DOKTERSPRAKTIJK

De huidige loungeruimte was voorheen een dokterspraktijk en deed dienst als opslag en washok voor de nieuwe bewoners. Leonardus kreeg opdracht om de complete ruimte een grote make-over te geven. In overleg met de opdrachtgever bleek er behoefte te bestaan aan vier functies:

• een loungeruimte voor de kinderen
• uitbreiding van de aangrenzende keuken
• een werkkamer met een extra toilet
• opslagruimte (o.a. voor gereedschap)

PUI

De pui was het eerste dat aangepakt moest worden, deze voldeed niet meer aan de normen van deze tijd. Bovendien was de pui zeer slecht geïsoleerd, op sommige plaatsen slechts één plaatje trespa tussen binnen en buiten. Ook de lelijke kunststof kozijnen moesten verdwijnen.

In plaats hiervan is gekozen voor zwarthouten kozijnen met een frake noir omlijsting voorzien van hoogwaardige isolatie. Leonardus verzorgde het ontwerp en de bouwaanvraag bij de gemeente. Daarnaast is ook de voordeur in het ontwerp meegenomen.

INRICHTING

Binnen is de bestaande vloer vervangen en voorzien van vloerverwarming zodoende zorgdragend voor een prettig leefklimaat. De bestaande keuken is uitgebreid met een volwaardige bijkeuken waarin opgenomen een grote extra koelkast in ‘Amerikaanse stijl’.

De kastruimte biedt meer dan genoeg plaats voor wasmachine, droger, geventileerde droogkast, strijkplank en gereedschappen.

LOUNGERUIMTE

De loungeruimte voor de kinderen kreeg een grote ‘dubbeldiepe’ bank waarop het goed toeven is. Daarop kun je lekker gamen of logeren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar er is in het ontwerp ook rekening gehouden met een tafel om huiswerk aan te maken. Kortom: een heerlijke hangplek om fijn te chillen.

WERKKAMER

Als laatste is in het ontwerp rekening gehouden met een fijne werkkamer die prettig geïsoleerd is ten opzichte van de lounge/huiswerkruimte. 

Project: Metamorfose dokterspraktijk naar loungeruimte
Bouwjaar & realisatie: 2017
Fotografie: Leo de Jonge