VILLA IN GROENLO

TOTAALVERBOUWING

De totaalverbouwing van een oud boerderijtje naar een luxe villa in Groenlo. De plattegrond is ingrijpend gewijzigd en het hele woonhuis is gemoderniseerd. De houten vloeren zijn eruit gesloopt en vervangen door betonnen vloeren met grote tegels en er is vloerverwarming geïnstalleerd. Veel binnenmuren zijn weggehaald om het hokkerige karakter van het boerderijtje te promoveren naar een moderne luxe ruim bemeten villa. 

SOLID SURFACE

Zowel in de keuken als de badkamer is veelvuldig gebruik gemaakt van Solid Surface materiaal. Hierdoor zijn alle wasbakken en badkamer elementen aangepast aan de moderne wensen van de bewoners. Het kookeiland is ter plaatse ‘gelijmd’ om een dragende kolom heen. Ondanks zijn forse lengte is deze volledig naadloos uitgevoerd. Datzelfde geldt voor de lange eettafel met een lengte van 4.50 m. De tafel is bovendien voorzien van inbouwdozen voor netspanning en datanetwerk.

SFEER

In de zithoek vormt de gesloten gashaard een mooi geheel met de TV-nis en het plafond. In het kleuren- en materialenplan is veel vergrijsd eikenhout gebruikt voor een warme sfeer. Dit combineert mooi met het strakke moderne wit van het Solid Surface. De gehele open ruimte is bovendien voorzien van een akoestisch plafond om het galmende geluid te dempen. Dit werkt zeer sfeerverhogend. 

Project: Ontwerp en realisatie
Bouwjaar & realisatie: 2014/2015
Fotografie: Leo de Jonge
Samen met: Mayke Brouwers