VRIJSTAANDE CHALETWONING IN BREDA

VERBOUWING CHALETWONING

Ingrijpende verbouwing van een vrijstaande chaletwoning in Breda, daterend uit de jaren ’70.

MODERNISERING

De hele woning is van onder tot boven gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de nieuwe eigenaars. Erg bijzonder zijn de keuken en de dichte spiltrap. De bestaande woning was verouderd en in slechte conditie. Het hele interieur ademde een verouderde jaren ’70 sfeer, compleet met zitkuil en overvloedig gebruik van houten schrootjes. Tegen het plafond hingen nepbalken om een ‘boerderij look’ te suggereren. Wat nog ontbrak was het karrewiel…

Toch had de opdrachtgever er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Deze klant had al eerder met Leonardus gewerkt, dus de keus was snel gemaakt. De zitkuil werd gedicht, de vide voorzien van fris wit stucwerk en twee grote dakramen.

TRAP

De open trap werd in het nieuwe ontwerp gespiegeld terug geplaatst. Daarnaast kreeg hij een gesloten gestucte leuning waardoor het een groot reflectievlak opleverde en zo werd de donkerste plek in huis plotseling de lichtste.

WOONKAMER

De schoorsteen met open haard was op een pompeuze manier aanwezig in de vide. Door hem te vergroten en meer onderdeel van de vide te maken kreeg hij een bescheidener rol en ontstond ruimte voor het plaatsen van kunst in de nissen. De voorhangende op-maat-gemaakte kast herbergt de nieuwe kachel en de tv. Verder levert dit meubel heel veel bergruimte voor losse spullen op.

KEUKEN

De keuken, werd ook opnieuw ontworpen. Door het slopen van een barhoog muurtje ontstond er een vrije doorgang.

BOVENVERDIEPING

De bovenverdieping is getransformeerd van een donkere, drukkende ruimte naar een fijne lichte ruimte met aandacht voor routing en lichttoetreding. Daarnaast is de grote slaapkamer is voorzien van veel vaste kastruimte en in de badkamer werden de kunststof schrootjes vervangen door fris stucwerk. Het grote bad verdween en dat leverde genoeg ruimte op voor een kleiner bad en een riante inloopdouche met regendouche. Ook de wasbak is op maat gemaakt.

Project: Ontwerp en realisatie hele woning
Bouwjaar & realisatie: 2007/2008
Fotografie: Leo de Jonge