VRIJSTAAND WOONHUIS MET OVERKAPPING BREDA

NIEUWE ACHTERPUI MET OVERKAPPING

De opdracht voor deze vrijstaande woning in Breda, was in eerste instantie alleen een nieuwe achterpui. Gaandeweg bleek er veel meer gewenst en zeker ook mogelijk. Uiteindelijk is de hele plattegrond op de benedenverdieping ingrijpend herzien, behalve de keuken. Bovendien is er een overkapping ontworpen achter het huis met een open dak. Hierin is ook een rolscherm aangebracht zodat men schaduw kan maken en droog kan zitten bij regen.

HAARD

De spectaculaire haard is weggewerkt in een nis. Ook de televisie met ‘backlight’ heeft daarin een plaats gekregen. Bovendien zijn achter de wand alle kabels netjes weggewerkt en is er plaats gemaakt voor de geluidsinstallatie.

WERKKAMER

Voorin het huis is een werkkamer gekomen. Dit kantoor kan worden afgesloten met een pivoterende boekenkast. Alle kasten en deuren zijn weggewerkt. Daardoor ziet het er in gesloten toestand uit alsof het wanden zijn. Door alle kasten op te nemen in de wanden is er veel opbergruimte gemaakt.

KEUKEN EN BOVENVERDIEPING

Om budgettaire redenen werden ontwerp en realisatie voor keuken en bovenverdieping uitgesteld tot een later datum. Dit is gerealiseerd in 2017/2018.

Project: Ontwerp en realisatie
Bouwjaar & realisatie: 2011
Fotografie: Leo de Jonge