MAATKEUKEN IN BREDA

MAATKEUKEN

Deze compacte, maar uiterst doordachte maatkeuken fungeert als een ware ‘cockpit’ en is volledig op maat gemaakt om te voldoen aan de behoeften van een klein huishouden. De indeling van de keuken is niet alleen super praktisch, maar er is ook zeer efficiënt met de beschikbare ruimte omgegaan. Het ‘barmeubel’ is aan beide kanten voorzien van kasten. De keukendeuren zijn uitgevoerd in Abet Laminati Polaris wit en grijs. Het keukenblad is wit Decton, de vloer PVC Herringbone met een eiken look.

VERDUURZAMING

Naast de realisatie van de maatkeuken is een aanzienlijk deel van het beschikbare budget ingezet voor het verduurzamen van de woning. In plaats van te kiezen voor een kostbare uitbreiding die ten koste zou gaan van de tuin, is er slim geïnvesteerd in het optimaliseren van de bestaande ruimte. Dit resulteerde niet alleen in een duurzamere woning, maar ook in een slimme en functionele benutting van de beschikbare ruimte. De complete achterpui is vervangen en voorzien van hr++ isolatieglas. De glas-in-loodramen aan de voorzijde zijn gehandhaafd en opgenomen in dubbel glas.

AFSCHEIDING MAATKEUKEN EN WOONKAMER

Het integreren van zwart stalen en-suite deuren en donker vergrijsd eiken kasten is op een moderne en stijlvolle toegepast, harmonieus in lijn met de bestaande woning. Deze slimme integratie is esthetisch mooi, maar zorgt ook voor een overvloed aan natuurlijk licht in de ruimtes. Bovendien creëert het een subtiele afscheiding tussen de eet- en woonkamer, waardoor er een gevoel van privacy ontstaat zonder dat de ruimtelijkheid wordt belemmert.

SAMENWERKING

Dit alles is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Paul de Bruijn. De bundeling van expertise en creatieve inzichten hebben gezorgd voor een fijn klein huis dat doordacht en duurzaam is.

Samenwerking met: Paul de Bruijn Planadvies en ontwerp
Project: Ontwerp en bouwbegeleiding
Bouwjaar & realisatie: 2020
Lichtplan: Oerlicht
Fotografie:
Leo de Jonge