VERBOUWING VAN EEN ZOLDERVERDIEPING IN BREDA

VERBOUWING ZOLDER

De bestaande zolder van deze ruime twee-onder-een-kap woning was opgedeeld in meerdere kleine kamertjes, die niet of slecht geïsoleerd waren. Slechts gescheiden van de buitenwereld door kierend houten dakbeschot. De wens van de klant was om deze te transformeren tot een ruime slaap/studiekamer voor een opgroeiende jongen.

ISOLATIE

Het dak is van binnenuit geïsoleerd omdat anders de buren ook mee hadden moeten doen. Tussen de monumentale aanwezige spanten is een hoogwaardige isolatieplaat aangebracht. Dit mocht uiteraard niet ten koste gaan van de balken, deze moesten zoveel mogelijk in het zicht blijven. Ook de vloer is akoestisch geïsoleerd, dit om geluidslekken naar de onderliggende slaapkamers te voorkomen.

TOEVOEGINGEN

Een kleine werkkamer die al aanwezig was en een kleine bovenliggende zolder zijn gehandhaafd. Ook een van alle gemakken voorziene badkamer werd ontworpen. In de toegevoegde kasten is plaats ingeruimd voor kleding en andere spullen en bieden bovendien plaats aan de al aanwezige boiler.

Verder is een op maat gemaakte studietafel om een spantbeen heen gemaakt. In het knusse lagere zolderdeel was plaats voor een comfortabele bank en een tv om op te gamen. Een mooi vormgegeven jongensdroom.

Het zicht vanuit bed naar bovenliggende spanten is ronduit spectaculair te noemen!

Samenwerking met: Paul de Bruijn – Planadvies en Ontwerp
Bouwjaar & realisatie: 2022
Ontwerptekeningen: Leo de Jonge